Pályázati felhívás – EPIC Project

Az Internews pályázatot hirdet az Expanding Production of Independent Content (Független tartalomkészítés bővítése) projektje keretében.

Mit keresünk?

Olyan sorozatokat szeretnénk támogatni melyek egyaránt innovatívak a témák megközelítésében és nézőpontjukban, valamint az (audio)vizuális történetmesélő eszközök használatában, és ezáltal széles közönséghez képesek eljutni.

A sorozat olyan  (vagy több, egymással összefüggő) sztorit dolgozzon fel, amely Magyarországon közérdeklődésre számot tartó témáról, és az azokat tükröző emberi történetekről szól. A multimédiás tartalom többek között lehet fotográfia, videó, animáció, feliratozott videó, különféle infografikák (a grafikonoktól kezdve a térképeken át az újító adatvizualizációkig), grafikák, rajzok, hangrészletek, interaktivitás vagy akár játék is.

Mit nyújtunk?

Legfeljebb 10 000 USD értékű pénzügyi támogatást tartalmak elkészítéséhez. A támogatás produkciós költségekre, fizetésekre, felszerelésekre és más indokolható költségekre fordítható. A projekt elérésének és hatásának növelésére további, legfeljebb 1 000 USD értékű forrás állhat majd rendelkezésre, valamint szakértői támogatás és szaktanácsadás is biztosított.

Az EPIC projekt továbbá támogatja a határokon átívelő kapcsolatépítést és tartalommegosztást, valamint online és személyes eseményeket is tart, és további pályázatokat is kiír majd helyi és határokon átívelő tartalmak elkészítésére.

Ki pályázhat?

Olyan sajtótermékek, szabadúszó újságírók és tartalomkészítők, akik legalább egy éve publikálnak olyan magyar nyelvű tartalmakat, melyek országos, helyi vagy régiós közönségnek szólnak Magyarországon.

A jelentkezők önmagukat függetlenként határozzák meg, független szerkesztőségi irányelveket követnek, bizonyítottan elkötelezettek a professzionális újságírás alapelvei és etikája iránt, valamint eddigi működésük során közérthető, elfogulatlan és sokszínű tartalmakat állítottak elő közérdeklődésre számot tartó témákban.

Hogyan lehet jelentkezni?

Kérjük, 1) töltse ki a jelentkezési lapot, és 2) csatolja a költségvetési tervét.

Csak a határidőre hiánytalanul leadott, a részletes pályázati kiírásnak megfelelő pályázatokat bírálunk el. A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. március 10. 23:59, közép-európai idő szerint.

A jelentkezéseseket egy Internews-munkatársakból és független médiaszakértőkből álló szakértői bizottság értékeli.

A sikeres jelentkezőket a beérkezési határidő lejártát követő tizenöt (15) munkanapon belül értesítjük kiválasztásukról. A hat (6) hónapos megvalósítási időszak a pályázati szerződések aláírását követően kezdődik, előreláthatólag 2024. május 1. és 2024. október 31. között.

A részletekről és útmutatásról a projektjavaslatokkal kapcsolatban a részletes pályázati felhívásban olvashat bővebben.


Az Internews pártpolitikától független nemzetközi nonprofit szervezet több mint 40 éves médiafejlesztési tapasztalattal. Világszerte több mint 100 országban támogatja a független újságírást, segítve a helyi médiát újságírószakmai kérdésekben, és a pénzügyi fenntarthatóság elérésében.